Siirry pääsisältöön

Tekstit

Nice details from the new flat

This is where I stay at the moment. Took some photos of my favorite details from the flat. What do you think? Already see myself with a wine glass at the stairs. The kitchen is brand new, very nice to cook there!  Love the old door.  See the stairs as a good hiding place too ;) Bathroom I also like, shower not working yet. 
Probably nice to have a shower here.  Home is where my lamp is. 😃
Uusimmat tekstit

Helppo valkosipuliperuna-paistos pannulla (kasvis)

Muuton jälkeen nämä kämppikset ovat olleet säästölinjalla, muutto on nimittäin kallista puuhaa takuuvuokrineen (usein Helsingissä päälle 1500), kuljetuksineen ym ym. Mietinkin kirjoittaa muutosta ihan omaa postausta tyyliin vinkit suurmuuttoon. Olemme vieläkin hieman naatteja, mutta kyllä se tästä. 😃 Ollaan kokkailtu helppoja ruokia usein niistä, mitä sattuu löytymään. Tänään keksin tehdä valkosipuliperuna-tyyppisen paistoksen pannulla: - kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi pannulle. Pilko myös pari sipulia ja reilusti valkosipulia.
- laita perunat öljyyn jo paistumaan.
- mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
- lisää noin puolikas jalotofu-paketti kuutioina
- kun perunat on paistuneet jonkin aikaa, lisää iso loraus maitoa, ripottele jauhoa ja sekoita. Meillä oli normimaitoa, vaihda vegaaniin, niin koko setti on vegaani.
- anna kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes potaatit on kypsiä. 😃Nauti!

Tipsit vähän hulluun viikkoon

Olen muuttamassa, ja viikko on yksi ressaavimmista hetkeen eri syistä. Olen välillä ihan kuutamolla. Ajattelin koostaa listaa, kuinka vähän hullusta viikosta voi selviytyä ainakin jotenkin, tyylipisteitä ei jaeta: 1. Näe ystäviä. Kävin kahvilla ystävän kanssa, nauroimme ja sekoilimme, tuli hyvä mieli, vaikka etukäteen en tiennyt, miten kohtaaminen osaltani menee. 2. Muista syödä hyvin, edes välillä. Syö mistä tykkäät. Myös aamiainen ulkona voi auttaa! Pieni, kiireetön hetki siellä ja täällä. 3. Muista ihania asioita, jotka ovat ihan ovella, käytä haaveiluun hetki 💚4. Pidä huolta itsestäsi: käy ulkona, käy pikkulenkillä, katsele sulavaa jäätä. Laita kasvonaamio. Ennen kuin huomaatkaan, pahin puristus on jo ohi, ja peruselämä hakeutuu uomilleen. Ihanaa pääsiäistä!

Song to song soundtrack

https://open.spotify.com/user/thefilmstage/playlist/2MU9HxGv164be0dA8CYsQlI loved the athmosphere in this film.. the soundtrack still good!

Iisiä kasvisruokaa viikonloppuun: Tofua maapähkinä-kookos -kastikkeessa & täysjyvänuudelit

Tämä ohje on Kotikokilta mukailtu. Erilaiset täysjyväiset hiilihydraatti-tuotteet on hyvä tapa lisätä ruoan terveellisyyttä. Näissä täysjyvä-nuudeleissa oli kananmunaa, kastike taas on vegaani: Kastike: - kuullota pannulla 1 sipuli ja kaksi valkosipulin kynttä. Lisää melkein desi maapähkinävoita, kaksi isoa lusikkaa sokeria. Laitoin myös silputtuja pinaatinlehtiä. - lisää tofua kuutioina. Lisää mausteet: chili, curry, inkivääri ym. - lisää kookosmaito. Jätä hetkeksi, ja keitä nuudelit ohjeen mukaan. - Nauti! 

Kokeilussa Maria Nordinin vegaanipasta

https://www.instagram.com/p/BdQORNhHC_l/Linkit eivät ole välillä blogissani toimineet, jos tuo toimii, niin se vie Maria Nordinin vegaanipastan kuvaan, hänen blogistaan löytyy myös resepti, jota katsoin. Tein omastani hiukka erilaisen, kun esim. oliiveja ja kaikkia kasviksia ei ollut. Mutta silti huippuhyvä pastaresepti, ehkä salaisuus on mausteissa. Itse lisäsin myös vedessä, öljyssäja soijassa "uitetun" soijarouheen proteiiniksi. Mutta kannatti lähteä kokeilemaan! Aiotteko koittaa?